Γνωρίστε τον Ιατρό

DR. ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΖΗΣΗΣ

MD,PhD, FEBU

Γεννήθηκε το 1984 στην Κόρινθο και ολοκλήρωσε της εγκύκλιες σπουδές του στο Βόλο. Έλαβε το πτυχίο της ιατρικής το 2008 από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στην Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών « Ιπποκράτειο», ολοκληρώνοντας την ειδίκευση το 2017. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική και την Γυναικολογία στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».

Το 2017 έλαβε κατόπιν Πανευρωπαϊκών εξετάσεων τον Τίτλο Fellow of European Board of Urology (FEBU).
Από το 2017 έως το 2019 μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Monklands της Γλασκώβης στην Λαπαροσκόπηση και την Ένδοουρολογια/ Αντιμετώπιση λιθίασης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκώβης στην Ρομποτική Χειρουργική Ανώτερου Ουροποιητικού ( επεμβάσεις νεφρών και ουρητήρα).

Το 2019 εργάστηκε για ένα έτος ως επικουρικός επιμελητής Β’ στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
Το 2020 μετέβη εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Bradford, ολοκληρώνοντας ένα ρομποτικό fellowship στην Ρομποτική Χειρουργική Κατωτέρου Ουροποιητικού/ Πυέλου (επεμβάσεις Προστάτη και ουροδόχου κύστεως).

Από το 2021 εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός στην Αθήνα και είναι επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου Ρομποτικής και Ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Το 2021 ολοκλήρωσε την Διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο : Μορφολογική, βιοχημική και μοριακή μελέτη τη ς προστατευτικής δράσης των μορίων U-743889G (Λαζαροειδές), της Ερυθροποιητίνης, της Σιλδεναφίλης και της Οκτρεοτίδης στην συντήρηση νεφρων για μεταμόσχευση.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών αλλά και διεθνών συνεδρίων, τόσο ως προσκεκλημένος ομιλητής αλλά και ως εισηγητής αναρτημένων και ελεύθερων ανακοινώσεων και έχει δημοσιεύσει πλήθος Ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων σε έγκριτα περιοδικά του επιστημονικού χώρου.

Συμμετείχε ως συγγραφέας στο διεθνές αγγλόφωνο βιβλίο Ρομποτικής Ουρολογίας ¨ Robotics in Genitourinary Surgery edition 2, Springer.
Είναι μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Ένωσης (European Urology Association), της Ευρωπαϊκής εταιρείας Σεξουαλικής ιατρικής (ESSM), της Διεθνούς Εταιρείας Ακράτειας (ICS), του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Ιατρικού Συμβουλίου της Μεγάλης Βρετανίας. (GMC).

Ρωτήστε τους ειδικούς

Στείλτε το μήνυμα σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!